כלים להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז
- lital nissany
- 22 ביולי 2020
- זמן קריאה 2 דקות
הורים רבים פונים אליי לטיפול בעקבות קשיים הנובעים מהפרעות קשב וריכוז של ילדיהם. זהו קושי אמיתי, עימם מתמודדים ההורים, ולטיפול בעזרת בעלי חיים היכולת לסייע בתחום זה. הפרעות קשב וריכוז מתחלקות ל-ADHD: הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות, ול-ADD: הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות. במהלך הטיפול בקליניקה, אני מתאימה את הכלים לצרכי הילד, כאשר אני מקפידה על שלושה כללי אצבע הנכונים לשני המקרים. ריכזתי עבורכם 3 כלים, שיישומם יקלו על ילדיכם וגם עליכם בחיי היום-יום:
1. מיסוך גירויים:
הכלל הראשון נוגע לגירויים בבית ובסביבת הילד. כדי להדגים את הכלל אתייחס לחדר המשחקים: יש ליצור עבור הילד חדר משחקים שקט ורגוע, עם מספר מצומצם של אפשרויות הגלויות לעין. למעשה, נניח על המדף את המשחקים הגלויים לו, ובארון סגור (אחסון שקט) נאחסן את שאר המשחקים. בכל שבוע-שבועיים נערוך רוטציה בין המשחקים וכך נאפשר לו ליהנות ממגוון המשחקים המצויים בבית. באמצעות כלל זה ניתן להתאים את הסביבה לילדכם ולהסב לו זמן משחק נעים עם מעט גירויים.
2. העצמה והגברת תחושת המסוגלות:
הכלל השני נוגע למושגים רווחים ונפוצים בתחום החינוך והפסיכולוגיה. המטרה היא לברר מהן החוזקות של הילד (ציור, ריצה, בישול, מנהיגות, חשבון, נגינה ועוד) ולהעצים אותן. כלומר, במקום להאיר את הקושי שלו בלימודים, או בישיבה בכיתה לאורך זמן, נאיר את החוזקה שלו במטבח. בקשו מהילד להכין סלט, לערבב את החביתה, ותראו כמה אור יזרח ממנו.
3. ציפיות מותאמות:
התאימו את ציפיותיכם ליכולותיו של הילד. אם ידוע לכם שילדיכם מסוגל ל-60 במקצוע החשבון, והוא התאמץ עבור הציון הזה- שבחו אותו! לעומת זאת, אם הוא מאוד טוב בספורט והוא מסוגל ל-100 והתאמץ עבור הציון הזה-שבחו אותו! כפי שאנחנו חזקים בתחומים מסומיים, כך גם ילדינו. זה טבעי ונורמאלי, ויש לזכור כי לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז תהיה נטייה להיות חזקים יותר בתחומים שאינם נלמדים בבית הספר כמו מוסיקה, ספורט, בישול ומכניקה.
Hozzászólások